Att överleva…

Lejon må vara fina att titta på men är även livsfarliga. Som tur är så har vi inga lejon i Sverige men reser man utomlands kan man stötta på ett lejon på en safari eller liknande. Tillsammans med spänningen kommer en förhöjd mängd av fara. Medan de flesta lejonen flyr från människor  är en attack alltid en möjlighet. Att veta hur man ska reagera i förväg kan rädda ditt liv.

Få inte panik -  Om ett lejon börjar jaga dig blir du självklart vettskrämd, men försök att inte få panik. Att hålla sig lugn kan rädda livet på dig.

Spring inte – Du måste ta hand om situationen och visa lejonet att du är ett hot. Vänd så att du står sida vid sida med lejonet medans du klappar händerna och viftar med armarna. Detta gör att du verkar större och hotar lejonet. De största turistattraktioner har lejon som är mer vana vid fordon och därmed mindre rädda för människor.

Gå långsamt – Men vänd inte ryggen. Håll upp dina armar samtidigt som du går. Om du springer kan lejonet känna din rädsla och jaga dig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>