Att träna upp en papegoja

Varje papegoja har en unik personlighet  och kommer att kräva en viss blandning av teknik , tålamod , vänskap och mutor för att utbildas på ett effektivt sätt. Som sagt, det finns några vanliga tips som kan hjälpa dig att lära och – i de flesta fall – undervisa några grundläggande och användbara färdigheter.  Börja tidigt men pressa för hårt. Vi har alla hört att gamla hundar har problem att lära sig nya tricks och detta gäller i princip för alla djur inklusive papegojor ( och människor , för den delen). Påbörja processen med att träna din fågel så snart som möjligt. Håll flera träningspass under dagen, helst vid samma tid varje dag för konsekvens, men ännu viktigare när papegojan är på bra humör. Dock är det viktigt att man håller sessionerna relativt korta – inte längre än femton minuter åt gången. När din fågel börjar tappa intresset , är det bäst att avsluta sessionen och börjar igen en annan gång.

Belöna din fågel med en behandling från din hand för varje gång fågeln gör rätt. Det hjälper också att skapa ett band mellan dig och den unga papegojan. Starta processen med papegojan inuti buren. Närmare dig mer och mer för varje gång (långsamt). Belöna fågeln med äppelklyftor. Om du är orolig för att få dina fingrar nafsade så kan du ha på dig några handskar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>