Hundvårdstips

Oavsett om du precis har adopterat en ny valp eller om du har haft hundar hela ditt liv, finns det säkert något i den här listan med hundvårdstips som du inte visste - men borde.

1. Övermata inte din hund, det kommer att påverka deras hälsa och lycka avsevärt

Överviktiga hundar löper ökad risk för metabola avvikelser, hjärt-kärlsjukdomar, ledsjukdomar, nedsatt immunförsvar och många andra hälsoproblem. De är också mindre rörliga och kan inte springa, leka eller göra andra aktiviteter så mycket som de vill. Gör ditt husdjur en tjänst, mata dem i den mängd som rekommenderas  och ge inte efter för hundvalpens ögon när de ber om mer!

Rör vid din hunds nos

Din hunds nos ska kännas blöt. Fuktnivån kommer att variera mellan hundar och efter årstid, men en frisk hund kommer att ha en sval och lätt blöt nos eftersom hundar utsöndrar svett genom nosen för att svalka sig.

Gör årliga veterinärbesök

Låt experterna undersöka din hund regelbundet för att undersöka dem för eventuella hälsoproblem och för att ge dig den bästa, personliga informationen för att hålla din dyrbara valp frisk i många år.

Gör en "första hjälpen för husdjur"-kit

Olyckor och nödsituationer inträffar och att vara förberedd med alla nödvändigheter för att hjälpa din hund är ett avgörande steg för att vara en ansvarsfull husdjursägare. Detta är särskilt viktigt om du tar med din hund ut på vandring eller camping, närhelst du är långt borta från hjälp. En DIY-förbandslåda för husdjur är något som alla hundföräldrar borde ha.

Skaffa hundförsäkring

Akuta och oväntade olyckor och sjukdomar kostar ofta mycket. Med så många som en tredjedel av husdjuren som behöver akutvård per år kan detta snabbt bli en ekonomisk börda. Hundörsäkring kan hjälpa till att täcka dessa oväntade kostnader, receptbelagda mediciner, långvariga hälsotillstånd och mer, vilket gör det till en viktig investering för de lurviga medlemmarna i din familj.

Borsta din hunds tänder

Att borsta din hunds tänder förbises ofta, men det är oerhört viktigt för deras allmänna hälsa och för att undvika dyra tandbehandlingar i framtiden. Gör detta till en del av deras normala rutin och se till att använda en tandkräm gjord speciellt för hundar. Med lite tid och träning kan tandborstning vara en rolig aktivitet för ditt husdjur varje dag!

Ge din hund ett säkert utrymme

Ha ett tempererat område i ditt hem med din hunds säng eller filt, några leksaker och en vattenskål, där din hund känner sig trygg och lätt kan ta tupplurar under dagen. Detta kan hjälpa din hund att lugna sig själv under stressiga situationer, som fester, barn som gråter eller åskväder. Om din hund har utbildats som en räddningsvalp eller när du går med i din familj, kan det ge den en perfekt plats för dem som de kommer att älska att ha, om de är öppna och tillgängliga även efter att de inte längre behöver den för träning.

Gå ut med din hund för både deras hälsa och lycka

Regelbundna promenader ger många fördelar för din hund, inklusive att förhindra tristess, hjälpa matsmältningskanalen, hålla dem på en hälsosammare vikt och hjälpa dem att bränna bort överflödig energi. Genom att ge dem ett konstruktivt utlopp kan du upptäcka att dåliga beteenden, som att tugga, skälla eller gräva, också minskar.

7 Jul 2023