Må-bra-tips för dig med hund

Att ha hund, det innebär en hel del ansvar, men det ger dig även en massa härliga upplevelser. Det är inte fel att göra saker som du och din hund mår bra av. Det kan vara att promenera på skogsstigar där ni aldrig gått förut, en stunds massage eller en hemmagjord leksak som kräver fantasi. Här kommer 10 styckken må bra tips. 

Gosa

Det har gjorts forskning som visar att hundar, de mår bra av att få smek, kel och klappar. Så visa din kärlek och gosa så ofta du kan, så kommer hunden att bli lugnare, mindre stressad och får lättare att koppla av.

Nåt extra gott

Att bara äta torrfoder dag ut och dag in är inte så kul, så ibland kan du toppa maten med nåt extra smarrigt så att din hund blir glad. 

Plats för vila

Har din hund en favoritplats i din säng eller i soffa? Kanske du ändå ska testa att ge din hund andra viloplatser. Lägg filtar och kuddar i ett hörn i vardagsrummet till exempel. 

Hundbesiktning

Att gå till veterinären med din hund för en årlig kontroll är en bra investering för ett långt hundliv. Passa förstås också på att vaccinera och ställa hälsofrågor du undrat över.

Leka tafatt

Det är alltid bra om din hund kan leka med andra hundar. De älskar att leka tafatt med varandra och mår bra av det. Det är viktigt att hunden får utlopp för sin energi.

Ge hunden tid

Stäng av mobilen, lägg allt annat åt sidan och visa hunden tydligt att ”Nu är det du och jag”.

25 Jun 2020